Vodna postelja: za jutra brez bolečin, polna energije

 

Znano je da povprečen človek preživi tretjino svojega življenja v postelji. Zato je izrednega pomena za naše zdravje in počutje, da imamo kvalitetno posteljo, ki se popolnoma prilega obliki našega telesa. Spanje poživlja organizem, vrača lepoto in vitalnost in poveča zmožnost koncentracije. Na tržišču obstaja ogromno različnih tipov ležišč, od katerih ima vsako svoje edinstvene lastnosti. Ena izmed zadnjih inovacij na področju ležišč je tudi vodna postelja.

 

Vodna postelja je vrsta postelje, ki je napolnjena z vodo. Za razliko od drugih tipov ležišč le ta nima staromodnih vzmeti, ki se vašemu telesu le nekoliko prilagodijo, po nekaj letih uporabe pa moramo ležišče zaradi štrlečih vzmeti že zavreči. Za razliko od klasičnih vzmetnih ležišč se vodna postelja optimalno prilagodi obliki vašega telesa, ne glede na vašo težo in velikost. Če se zredite pa si vodno posteljo zopet namestite na optimalno raven tako, da prilagodite količino vode v lezišču. Voda v vodnem jedru enakomerno razporeja pritiske na vaše telo, zato voda, ki jo izpodrinejo nekateri izbočeni deli telesa, kot je zadnjica, enakomerno podpre vbočene dele telesa kot je križ oziroma ledveni del. Tako bo vaša hrbtenica vedno v pravilnem položaju, in sicer zravnana. Zaradi naravne drže vaše hrbtenice, ponoči ne bo nastajal pritisk na medvretenčne ploščice, zato se boste lahko zjutraj zbudili sproščeni in brez bolečin v hrbtenici.

 

Vodna postelja

 

S tem ko se vodna postelja natančno prilega vašemu telesu, se izognete točkovnim obremenitvam, ki so značilne za klasična ležišča. Zaradi teh točkovnih pritiskov na naše telo se ponoči obračamo in menjavamo spalni položaj, kar pa skrajša dejanski čas globokega spanja. Z vodno posteljo pa se teh točkovnih pritiskov izognete, rezultat katerih je daljše obdobje spanja v okviru istega opazovanega časovnega intervala.

 

Vodna postelja je odlična rešitev tudi za alergetike, saj se bakterije in umazanija v notranjosti postelje ne morejo nabirati in je tako zagotovljena popolna higiena.

 

 

V kolikor želite vi in vaš partner imeti posteljo, ki se bo dobro prilegala vašemu telesu in vam zagotavljala kvalitetno spanje brez bolečin potem je vodna postelja prava odločitev.

 

Ali ste vedeli?


 
Kvalitetno in udobno spanje ni odvisno samo od vzmetnice, ampak k temu pripomore tudi posteljni vložek.
 
Današnji posteljni vložki imajo možnost nastavitve ležalnega udobja v predelih ramen, križa in medenice. Tako lahko nastavimo bolj trdo ali pa bolj mehko ležalno udobje z uporabo posebnih drsnikov na letvah. Vzmetne letve so gibljivo vpete, kar omogoča da je ležalno udobje nastavljivo vse do roba posteljnega okvirja.

Kategorije